Suomiški kalėdiniai pyragėliai

Dalintis:

Šventiniu laikotarpiu Suomijoje pagrindiniu turistų traukos centru tampa Laplandijos sostinė Rovaniemis, į kurį visi traukia susitikti su Kalėdu seneliu ir pasimėgauti tikros žiemos pramogomis. Nors Helsinkis pasitraukia į antrajį planą, taip pat tokiu metu čia net nėra sniego, bet jis irgi tampa kalėdiškai jaukus ir mielas.

Helsinkyje, kaip ir visoje Suomijoje, nepamatysite pompastikos, blizgučių ir kitų tuščių dalykų. Tad ir eglutė paprasta, tikra, atvežta iš vienos moteriškės sodybos. Jokių eglučių kūrimo dizainerių, tūkstančių lempučių, gražiausios eglės rinkimų ir t.t. Skandinaviškas minimalizmas.

Pagrindinė Helsinkio eglė

 

Norint pabendrauti su Kalėdu seneliu, nebūtina važiuoti į Laplandiją

 

Kalėdų miestelio krautuvėlės

 

Kalėdinė atmosfera

 

Akimirka iš Suomijos Nepriklausomybės šimtmečio minėjimo

 

Helsinkio centras

 

Pagrindinės gatvės kalėdiniai papuošimai

O dabar apie pyragėlius.. Joulutorttu – tradicinis kalėdinis saldumynas, nuo kurių prekybos centruose šiuo metu lūžta lentynos. Gaminamas iš sluoksniuotos tešlos, o viduriuke – džiovintų slyvų džemas. Šiuo laikotarpiu šaldytos sluoksniuotos tešlos ir džemo, skirtų būtent joulutorttu galima nusipirkti kiekviename prekybos centre. Greita, paprasta ir, be abejo, labai skanu. Nepamirškite, užbarstyti cukraus pudra.

Šie pyragėliai paprastai būna kvadratinės formos 4.5 cm*4.5 cm. Į vidurį užlenkti antruosius kampus ir šaukšteliu pridėti džemo.

Suomiški kalėdiniai pyragėliai
Ingredientai
  • 1 pakelis šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 50 g džiovintų slyvų džemo
  • cukraus pudros
Gaminimas
  1. Atitirpdyti sluoksniuotą tešlą. Supjaustyti 4.5*4.5 cm ar pasirinkto dydžio kvadratėliais. Iki vidurio įpjauti kraštus. Juos užlankstyti į vidurį pradedant nuo antrojo.

  2. Šaukšteliu uždėti džemą.

  3. Kepti 220 laipsnių temp. 10-15 min.

  4. Iškepusius užbarstyti cukraus pudra.

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite