Sveikas tinginys – mažiau kaloringas, be pieno produktų

Sveikas tinginys
Dalintis:

Tinginio pristatinėti tikrai nereikia – jis yra vienas populiariausių desertų tarp lietuvių. Šis skanėstas be galo skanus ir lengvai pagaminamas. Kartu jis ir labai kaloringas, saldus – su sveika mityba tikrai neturi nieko bendro. Nors ir mėgstu tradicinį tinginį, bet sugalvojau, kad reikia pasigaminti ir kiek kitokią jo versiją. Šis sveikas tinginys yra mažiau kaloringas, be pieno produktų, tinka net veganams. Jį gaminau iš sausainių, kokosų kremo ir juodojo šokolado. Žinoma, šis tinginys vis tiek yra saldumynas, kuriuo reikia mėgautis saikingai.

Man šis sveikas tinginys tikrai patiko, bet iškart įspėju, kad jis bus mažiau saldus ir mažiau riebus nei tradicinis. Kažkam tai bus privalumas, o kažkam trūkumas.

Kaip pagaminti šį sveiką tinginį?

  • Sausainius galima rinktis pačius įvairiausius. Puikiai tinka įprasti „Gaidelio“ sausainiai. Aš naudojau becukrius sausainius, kuriuos pirkau IKI. Juose naudojami saldikliai, todėl jautresniam skrandžiui šie sausainiai gali netikti. Taip pat jie yra gan minkšti.
  • Juodąjį šokoladą geriausia rinktis, kuriame yra apie 70 proc. kakavos. Toks šokoladas dar nebus kartus. Naudojau žiupsnelį vanilinio cukraus, kuris suteikė saldumo tinginiui.
  • Kokosų kremą naudojau „Santa Maria“, 24 proc. riebumo. Man jis pasirodė tinkamiausias šiam tinginiui.
  • Taip pat naudojau po saują džiovintų spanguolių ir graikinių riešutų. Pastaruosius rinkitės kuo šviežesnius, nes šie riešutai greitai apkarsta. Žinoma, puikiai tinka ir kiti riešutai, džiovinti vaisiai.
  • Tinginį palikau sustingti keksų kepimo formoje, išklotoje maistine plėvele. Jį kiek paspaudžiau į apačią ir palikau per naktį šaldytuve. Šį tinginį galima formuoti ir įprastai – įvynioti į maistinę plėvelę. Šis sveikas tinginys puikiai sustingo ir gerai išlaikė savo formą.

Kiti tinginio receptai:

Tinginio rutuliukai

Sveikas tinginys

Sveikas tinginys su kokosų pienu

 

1 from 1 vote
Sveikas tinginys
Sveikas tinginys – mažiau kaloringas, be pieno produktų
Paruošimo laikas
15 mins
 
Autorius: Skanauk su Aušra
Ingredientai
  • 2 (po 170 g) pakelių sausainių
  • 250 g kokosų kremo (naudojau „Santa Maria“ 24 proc.)
  • 100 g juodojo šokolado (geriausia naudoti 70 proc. kakavos)
  • saujos graikinių riešutų
  • saujos džiovintų spanguolių
  • žiupsnelio vanilinio cukraus
Gaminimas
  1. Dideliame dubenyje sausainius rankomis sutrupinkite iki nedidelių trupinių. Peiliu sukapokite riešutus, pasmulkinkite spanguoles. Viską išmaišykite.

  2. Į prikaistuvį supilkite kokosų kremą, sudėkite šokoladą ir viską atsargiai ištirpinkite ant neaukštos kaitros. Įberkite žiupsnelį vanilinio cukraus.

  3. Šokolado masę supilkite ant sausainių, viską sumaišykite.

  4. Į keksų kepimo formą įdėkite maistinę plėvėlę, sukrėskite tinginį. Paspauskite į apačią, išlyginkite. Padėkite nakčiai į šaldytuvą.

2 Replies to “Sveikas tinginys – mažiau kaloringas, be pieno produktų”

  1. Alvyra. Skanaus. sako: Atsakyti

    Sveiki. Nei kokoso kremas, nei kokoso drožles nėra priskirti prie sveikiausių produktų. Sėdi karamelizuota- kondensuota pieną, be šokolado. Mažiau kaloringas. Tik Spalva šviesi.

  2. 1 star
    Klaidinantis pavadinimas. Kokosų kremas yra toko pačio an net didesnio kaloringumo produktas nei kondencuotas pienas. Skiraisi tik kalorijų kilmė: vienu atveju kalorijos iš angliavandeniu, šiuo atveju iš riebalų!

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite