Nekeptas šokoladinis sausainių tortas

nekeptas tortas
Dalintis:

Nekeptas šokoladinis sausainių tortas – nebūčiau pagalvojusi, kad kada gaminsiu tokius tortus! Jį pagaminti neįtikėtinai paprasta: tik 3 ingredientai, o skonio labai daug! Karamelizuotas sutirštintas pienas (Lietuvoje dažniausiai būna „Rududu“), kreminis sūris PHILADELPHIA ir šokolado skonio SELGOS sausainiai.

Jis tikrai yra labai saldus. Tortas man patiko, nors tikrai buvo kiek per saldus. Saldžiai nemėgstu, dažniausiai cukraus kiekį visada sumažinu. Mano vyrui saldumo buvo kaip tik.

Torto idėja paimta iš argentinietiško „chocotorta“. Jis gaminamas iš karamelizuoto sutirštinto pieno „dulche de leche“ ir šokoladinių sausainių.

Šis tortas buvo gana drėgnas, sausainiai minkšti, bet išlaikė formą. Į sluoksnius dėjau nemažai kremo, bet jis smarkiai susigėrė. Sausainių buvo 4 sluoksniai. Manau su 5 sluoksniais jis būtų gana sausas.

Gaminat tortą, viršus ir apačia turi prasidėti ir baigtis sausainiais.

nekeptas tortas

nekeptas tortas

nekeptas tortas

 

 

Nekeptas šokoladinis sausainių tortas
Paruošimo laikas
15 mins
 
Autorius: Skanauk su Aušra
Ingredientai
  • 1 skardinės karamelizuoto sutirštinto pieno
  • 2 (po 200 g) pakelių PHILADELPHIA (21,5 proc. riebumo)
  • 2 1/2 (po 180 g) pakelių šokoladinių sausainių SELGA (ar kitų sausainių)
  • juodos kavos
Gaminimas
  1. Užplikyti kavą, perkošti ir atvėsinti. Kondensuotą pieną ir kreminį sūrį lengvai išplakti su šluotele ar elektriniu plakikliu.

  2. Kepimo formą (20 cm×20 cm) iškloti kepimo popieriumi. Sausainius porai sekundžių įmerkti į kavą. Sudėti juos į apačią (9 sausainius).

  3. Tada dėti 1/4 kremo. Ant viršaus – vėl sausainius. Jų turėtų būti 4 sluoksniai.

  4. Likusią dalį kremo pasilikti torto viršui. Tortą palaikyti geriausia per naktį šaldytuve.

  5. Kitą dieną jį išimti iš formos (uždėti lėkštę ir apversti). Aptepti viršų, šonus. Papuošti sutrupintais sausainiais. Geriausia būti palaikyti dar bent valandą, kol viršutinis kremas sukietės, susigers į sausainius.

2 Replies to “Nekeptas šokoladinis sausainių tortas”

  1. Sveiki. Tai vis tik kuris sluoksnis turi būti viršuj- sausainių (kaip rašote įžangoje) ar kremo (kaip minite recepte ir matoma foto)? Ačiū.

    1. Sveiki, šiek tiek neaiškiai parašiau. Kai iš vakaro pagaminate, tada tikrai viršus ir apačia turi baigtis sausainiais. Kitą dieną tortą reikia išimti iš formos ir apversti. Tada dar viršų ir šonus aptepti likusiu kremu 🙂

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite