Korėjietiškas omletas

Dalintis:

12 kiaušinių, 4 bandymai. Paskutinis bandymas buvo geriausias! Šis korejietiškas omletas „Gyeran-mari“ reikalauja šiek tiek įgūdžių, bet tikrai nieko sudėtingo. Svarbiausia, kad ingredientai visiškai paprasti.

Šie kiaušinių suktinukai primena japonišką „Tamagoyaki“, bet man pasirodė, kad korėjietiškas variantas yra paprastesnis.

Omletas yra gaminamas sluoksniais: didelė dalis jo susukama, o tada vėl pilami kiaušiniai. Man patogiausia jį gaminti mažesnėje keptuvėje, naudojant 3 kiaušinius. Kai didžioji dalis yra susukta, kiaušinius pyliau dar 2 kartus.

Labai svarbu įpilti kiaušinių ne per daug, storą bus sudėtinga susukti. Omletas turėtų būti gan plonas. Susukau taip, kaip pavyko.

Šia patiekalas yra populiarus Pietų Korėjoje. Dažniausiai valgomas kaip užkandis, tinka pietų dėžutei. Supjaustomas 2-3 cm.

Daržoves galima naudoti įvairias. Taip pat galima įdėti kumpio, sūrio. Tik aišku daržovės turi būti smulkiai suspjaustytos.

 

 

Korėjietiškas omletas
Paruošimo laikas
3 mins
Gaminimo laikas
4 mins
 
Ingredientai
  • 3 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 2 valg. š. morkų
  • 1 1/2 valg. š. svogūnų ar česnakų laiškų
  • druskos, pipirų
  • aliejaus kepimui
Gaminimas
  1. Morkas supjaustyti plonomis juostelėmis ir dar supjaustyti smulkiais gabaliukais. Smulkiai supjaustyti laiškus.

  2. Inde šakute gerai išplakti kiaušinius. Suberti daržoves, druską, pipirus.

  3. 18-20 cm skersmens keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. temp. Įpilti 1/3-1/2 st. kiaušinių. Juos paskleisti po keptuvę. Kai ant paviršiaus nebebus skysčio, su mentele ir šakute užlenkti didelę dalį omleto.

  4. Palikti trečdalį tuščios vietos keptuvėje, įpilti apie 1/4 st. kiaušinių. Paskleisti keptuvės krašte ir kepti, kol vėl nebebus skysčio.

  5. Vėl užlenkti ir supilti likusius kiaušinius. Suvynioti iki galo. Kai pravės, supjaustyti gabaliukais.

 

 

 

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite