Nekeptas sūrio pyragas stiklinėse

sūrio pyragas
Dalintis:

Nekeptas sūrio pyragas stiklinėse – puiki alternatyva tikram sūrio pyragui.

Šiuo laikotarpiu buvau suplanavusi kepti įvairiausius kepinius, bet supratau, kad mano planai iš dalies prarado prasmę. Nemaža dalis žmonių šventes sutikinės dviese ar po vieną. Nebus jokių giminių, draugų, todėl ir to maisto reikia gerokai mažiau.

Man pačiai viena sunkiausių užduočių neprisigaminti maisto per daug, kad nereikėtų jo išmesti ar po to valgyti per prievartą. Beto, norisi kuo mažiau laiko praleisti ruošiant maistą dviem žmonėms, o tiesiog pasidžiaugti šiuo laikotarpiu.

Deserto tikrai nereikia atsisakyti! Vietoj didelio torto ar kepinio galima pasigaminti desertus stiklinėse. Pastaruoju metu pas keletą maisto blogerių mačiau panašių idėjų.

Jų galima pasigaminti net ir 1 ar 2 porcijas.

Pagaminti paprasta, o skonis kaip kaip tikro sūrio pyrago!

Aš naudojau imbierinius švediškus sausainius „Annas“. Man jie be galo skanūs. Jų rasite ir Lietuvos prekybos centruose. Įdarą dariau iš rikotos, grietinėlės. Ant viršaus dėjau braškių uogienę. Ji buvo saldi, todėl į įdarą nedėjau jokio saldiklio.

sūrio pyragas

sūrio pyragas

Sūrio pyragas stiklinėse
Paruošimo laikas
15 mins
 
Kiekis: 6 stiklinės
Autorius: Skanauk su Aušra
Ingredientai
  • 100 g sausainių
  • 2 valg. š. sviesto
  • 250 g rikotos
  • 250 g riebios grietinėlės
  • uogienės
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
Gaminimas
  1. Sausainius sutrupinti iki trupinių. Sumaišyti su ištirpintu sviestu.

  2. Šaltą grietinėlę išplakti iki standumo (pakėlus indą ji turi nekristi). Atskirai išplakti rikotą ir citrinos sultis. Rikotą sukrėsti į indą su grietinėle. Mentele atsargiai išmaišyti iki vientisos masės.

  3. Į 6 neaukštas stiklines paskirstyti sausainių trupinius. Tada rikotą ir grietinėlę. Ant viršaus – po keletą šaukštų uogienės.

  4. Geriausia per naktį palaikyti šaldytuve.

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite