Trupininis pyragas su uogiene

trupininis pyragas su uogiene
Dalintis:

Trupininis pyragas su uogiene – paprastai ir greitai pagaminamas kepinys. Pavasaris yra toks laikas, kai norisi ištuštinti šaldytuvo lentynas. Jose dar tikrai galima rasti užsilikusių uogienių. Tad gamindami ši pyragą, išnaudosite nemažą jų kiekį.

Aš naudojau juodųjų serbentų ir slyvų uogienes. Pastaroji buvo skysta, todėl įdėjau ir šiek tiek bulvių krakmolo. Uogienės nebuvo saldžios, labiau gaivesnės, o tešla pakankamai saldi. Tad išėjo tikrai neblogas saldumo balansas tarp tešlos ir įdaro.

Pyrago tešloje yra nemažai sviesto, todėl kepimo miltelių naudoti nereikia.

Gaminimo eiga:

Tešlą gaminau rankomis. Sviestas turėtų būti ištrauktas iš šaldytuvo. Jį reikia sutarkuoti ir sumaišyti su miltais, cukraus pudra. Tada supilti lengvai išplaktus kiaušinius, šlakelį šalto vandens ir greitai suminkyti tešlą. Jos nereikia ilgai minkyti, nes tešla taps guminė. Ji turėtų būti minkšta, nelipti prie rankų.

Tešlą atskirti į dvi dalis. 2/3 tešlos bus naudojama apačiai, o likusi – viršui. Šią dalį tešlos galima įdėti trumpam į šaldymo kamerą.

Darbastalį pasibarstyti miltais ir tešlą iškočioti daugmaž . Jį perkepti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Pirštais suformuoti 1-2 cm. kraštelius. Tešlą išlyginti su stiklinės apačia. Lengvai subadyti šakute.

Supilti uogienę. Ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą. Tą galima daryti ir pirštais nugrybiant po mažą gabaliuką tešlos, bet šis būdas ilgiau užtrunka. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.

Atvėsusį pyragą supjaustyti. Šis trupininis pyragas su uogiene skanus ir kitą dieną. Geriausia jį laikyti uždarame inde.

Panašūs receptai:

Trupininis pyragas

Trupininis pyragas su rikota ir uogomis

trupininis pyragas su uogiene

 

trupininis pyragas su uogiene

 

 

Trupininis pyragas su uogiene
Paruošimo laikas
15 mins
Gaminimo laikas
40 mins
 
Autorius: Skanauk su Aušra
Ingredientai
Pyragas
  • 500 g kvietinių miltų
  • 250 g šalto sviesto
  • 200 g cukraus pudros
  • 2 kiaušinių (M dydžio)
  • 2-3 valg. š. šalto vandens
  • vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
Įdaras
  • 500 g uogienės
  • 1-2 valg. š. bulvių krakmolo*
Gaminimas
  1. Uogienę sumaišyti su krakmolu.

  2. Dideliame inde sumaišyti miltus ir cukraus pudrą. Sutarkuoti sviestą. Rankomis ar šakute sutrinti iki trupinių.

  3. Lengvai išplakti kiaušinius. Juos supilti į tešlą. Taip pat įpilti 2-3 valg. š. vandens. Greitai suminkyti tešlą.

  4. Kepimo indą (23×33 cm) iškloti kepimo popieriumi. 2/3 tešlos iškočioti ir perkelti į kepimo indą. Pirštais suformuoti 1-2 cm kraštus. Apačią sulyginti su stikline. Lengvai subadyti šakute. Likusią tešlą galima palaikyti šaldymo kameroje.

  5. Ant viršaus sudėti uogienę. Tolygiai paskirstyti. Likusią tešlą užtarkuoti ar pirštais atgnybti mažus tešlos gabaliukus.

  6. Kepti 180 laipsnių temp. 40-45 min ar kol viršus bus auksinės spalvos. Atvėsusį pyragą supjaustyti.

Patarimai

*jeigu uogienė yra tiršta, galima jo nėdėti

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite