Snickers datulės

datulės
Dalintis:

Snickers datulės – šio deserto skonis ypatingas, o pagaminimas yra ypač paprastas. Jau ilgą laiką vis planuodavau gaminti veganiškus „Snickers“ batonėlius. Jiems pagaminti reikia nemažai ingredientų, o ir laiko užima.. O šiose „Snickers“ datulėse yra beveik tie patys ingredientai. Tik skirtumas toks, kad juos pagaminsite labai greitai, praktiškai be jokių įrankių.

Patiko, kad šiame paprastame deserte yra keletas skirtingų tekstūrų: minkštos karamelinės datulės, kreminis riešutų sviestas, traškūs sūdyti riešutai, o viskas padengta juoduoju šokoladu.

Datulės:

Naudojau šviežias datules. Galima naudoti ir džiovintas, bet jas reikia pamirkyti karštame vandenyje apie 15 minučių.

Riešutų sviestas:

Geriausia naudoti glotnų riešutų sviestą be jokių priedų. Naudojau žemės riešutų sviestą. Datulių apšlakstymui jį turėjau ištirpinti. Geriausia riešutų sviestą ištirpinti kartu su šaukšteliu kokosų aliejaus. Tada jis lengvai ištirpsta. Aš jį tirpinau mikrobangų krosnelėje. Tą galima daryti vandens garų vonelėje. Tik svarbu per daug neužkaitinti riešutų sviesto, nes kitu atveju jį gali sutraukti.

Juodasis šokoladas

Šokoladą ištirpinau mikrobangų krosnelėje. Tą galima daryti ir vandens garų vonelėje. Į puodą reikia įpilti vandens, o tada įstatyti indą, kuriame tirpinsite šokoladą. Tik svarbu per daug neužkaitinti vandens, kad šokoladas tirptų po truputį.

Žemės riešutai

Naudojau pirktinius kepintus ir sūdytus žemės riešutus. Galima ir patiems pakepinti šiuos riešutus, o tada pasūdyti.

Gaminimas

Į datulių vidų reikia įdėti riešutų sviesto. Geriau, kad jis nebūtų visai skystas. Tada įspausti kelis riešutus. Palaikyti datules šaldytuve apie 10 min. Datules įmerkti į šokoladą naudojanti dvi desertines šakutes. Padėti ant kepimo popieriaus.

Panašūs receptai:

Datulių triufeliai

Migdolų ir datulių energetiniai rutuliukai

Granolos batonėliai su datulių sirupu

datulės

 

Snickers datulės
Paruošimo laikas
15 mins
 
Kiekis: 24 datulės
Autorius: Skanauk su Aušra
Ingredientai
  • 24 šviežių datulių
  • 140 g juodojo šokolado
  • 1/2 st. glotnaus riešutų sviesto
  • 1/2 st. sūdytų, kepintų žemės riešutų
  • 2 arbat. š. kokosų aliejaus
Gaminimas
  1. Išimti iš datulių kauliukus.

  2. Į jų vidų įdėti po 1/3 arbat. š. riešutų sviesto. Ant viršaus uždėti po kelis riešutus.

  3. Palaikyti šaldytuve apie 10 min. Tuo metu mikrobangų krosnelėje ar vandens garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir 1 arbat. š. kokosų aliejaus.

  4. Datules įmerkti į šokoladą. Tą darau su 2 desertinėmis šakutėmis. Padedu ant kepimo popieriaus.

  5. Mikrobangų krosnelėje ar vandens garų vonelėje ištipinti 2-3 valg. š. riešutų sviesto. Apšlakstyti datules, ant viršaus užberti smulkiai sukapotų riešutų. Palaikyti šaldytuve, kol sustings šokoladas.

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite