Varškėčiai su kukurūzų miltais

varškėčiai su kukurūzų miltais
Dalintis:

Šie varškėčiai su kukurūzų miltais mažai kuo skiriasi nuo įprastų. Jų vidus minkštas, o išorė apskrudusi! Tik svarbu pasirinkti tinkamą varškę ir miltus. Žinoma, svarbus ir pats kepimo būdas.

Kokius produktus pasirinkti šiems varškėčiams?

Dažnai tenka girdėti, kad nepavyksta iškepti skanių varškėčių. Manau, kad taip nutinka dėl netinkamos varškės. Aš visada naudoju birią 9 proc. riebumo varškę. Svarbu, kad ji būtų kuo sausesnė – tada reikės naudoti visai nedaug miltų, o varškėčiai bus ypač purūs. Jeigu varškė yra gana drėgna, galima per audeklą ar sietelį nusunkti vandenį.

Šiuo atveju svarbu pasirinkti tinkamus kukurūzų miltus. Rinkitės rupesnius, geltonesnius. Bandžiau su dviejų skirtingų gamintojų miltais. Daug geresnis rezultatas pavyko su „Malsenos“ miltais. Tiesa, šie kukurūzų miltai turi šiek tiek gliuteno.

Taip nutiko, kad iš pradžių naudojau gana drėgną varškę ir kito gamintojo miltus. Neįtikėtina, bet vietoj 2 valg. šaukštų turėjau įdėti 7-8 valg. š. ir vis tiek pati tešla dar buvo per minkšta.

Kaip kepti varškėčius su kukurūzų miltais?

Suformuotą varškėtį apvolioju kukurūzų miltuose. Tada jis būna traškesni, neprisigėrę riebalų.

Keptuvę įkaitinau ant vidutinės temperatūros. Po to ją sumažinu iki žemos. Kepimo metu stebiu, kaip kepa varškėčiai ir pagal tai reguliuoju kepimo temperatūrą. Kepdama naudojau ir aliejų, ir sviestą. Tikrai geriausias rezultatas būna, kai naudoju juos abu. Beje, jų sunaudoju tikrai nedaug.

Kepu gana ilgai, kol viena pusė apskrunda, tada perverčiu į kitą pusę. Kepdama reguliuoju temperatūrą tarp vidutinės ir žemos. Svarbu per greitai neapskrudinti varškėčių, nes tada vidus dar liks žalias.

Kepdama neuždengiu dangčiu, nes tada susidaro traškesnis paviršius.

Su kuo valgyti varškėčius?

Patiekiau su šaldytomis vyšniomis – jas trumpai pakaitinau puode, įbėriau cukraus, pagal skonį. Taip pat valgiau su graikišku jogurtu.

Panašūs receptai:

Purūs kepti varškėčiai

Kepti maži varškėčiai

 

 

varškėčiai su kukurūzų miltais

 

Varškėčiai su kukurūzų miltais
Paruošimo laikas
10 mins
Gaminimo laikas
10 mins
 
Kiekis: 8 varškėčiai
Autorius: Skanauk su Aušra
Ingredientai
  • 300 g birios varškės, 9 proc. riebumo
  • 1 kiaušinio, L dydžio
  • 1 valg. š. cukraus
  • 2 valg. š. kukurūzų miltų*
  • kukurūzų miltų apvoliojimui
  • aliejaus, sviesto kepimui
  • vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
Gaminimas
  1. Šaukštu petrinti varškę ir cukrų, vanilinį cukrų. Įmušti kiaušinį. Išmaišyti.

  2. Suberti miltus. Rankomis (jas galima šiek tiek sušlapinti po šaltu vand. ) formuoti rutuliukus. Tada suformuoti varškėtį. Apvolioti miltuose.

  3. Įkaitinti aliejų bei sviestą ant vid. ar kiek žemesnės temp. Kepti varškėčius iš abiejų pusių po kokias 4-6 min. Neuždengti dangčiu. Kepimo metu reguliuoti temperatūrą tarp vidutinės ir žemos.

  4. Uždėti ant popierinio popieriaus, kad susigertų riebalai. 

Patarimai

*jų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo⠀

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite