Valgomos dovanos: tinginio rutuliukai ir kitos idėjos

Valgomos dovanos
Dalintis:

Jeigu nežinote, ką dovanoti savo artimiesiems ar draugams, valgomos dovanos gali būti tikras išsigelbėjimas. Šiais laikais dovanomis yra tikrai sudėtinga nustebinti: kokių nors niekučių pirkti nesinori, o kažkas vertingesnio išties brangiai kainuoja. Tad jeigu ieškote kokios įdomesnės idėjos, kuri būtų nebrangi, siūlau patiems pagaminti skanią dovaną.

Tokia dovana tikrai nudžiugins jūsų artimus žmones. Taip pat jie tokį skanėstą su mielu noru suvalgys. Tik žinoma, reikia atsižvelgti į žmogaus, kuriam dovanosite, poreikius, mitybos įpročius.

Valgomos dovanos gali būti ir kaip priedas prie pagrindinės dovanos. Juk kaip malonu yra gauti kalėdinių sausainių ir po švenčių juos suvalgyti su kava ar arbata.

Dalinuosi keliomis valgomų dovanų idėjomis:

Šventinė granola – paprastai pagaminama idėja valgomai dovanai. Granolos turbūt neįmanoma sugadinti, ji gali ilgai stovėti. Tik reikės stiklainiuko, į kurią galėsite sudėti granolą.

Imbieriniai sausainiai –  be jų neįsivaizduojamas šventinis laikotarpis, ilgai išlieka šviežūs.

„Snickers datulės“ – patiks tiems, kurie sveikiau maitinasi, nevartoja pridėtinio cukraus. Jų gaminimas yra tikrai paprastas. Šias datules prieš dovanojant geriausia sudėti į popierinę dėžutę.

Marcipaniai saldainiai su baltuoju šokoladu – tikrai kalėdiški, gardūs ir pagaminti tik iš 3 ingredientų. Jų skonis yra neatsibodęs ir patiks tikrai visiems.

Tinginio rutuliukai-triufeliukai

Atvirai pasakius ši idėja kilo visai netikėtai. Buvau suplanausi visai kitą receptą, bet tada pagalvojau, kad smagu būtų pagaminti tinginio rutuliukus-triufeliukus. Juk tinginys patinka visiems. Šis yra pagardintas pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis.

Šiuos rutuliukus-triufeliukus apvoliojau kokosų drožlėse, kitus – kakavoje, dar dalies išvis neapvoliojau. Man labiausiai patiko apvolioti kokosų drožlėse.

Sausainius reiktų sutrupinti gana smulkiai, tikrai smulkiau nei įprastam tinginiui.

Tinginio rutuliukai

Valgomos dovanos

 

Tinginio rutuliukai
Paruošimo laikas
15 mins
 
Kiekis: 32 rutuliukai
Autorius: Skanauk su Aušra
Ingredientai
  • 160 g „Gaidelio“ sausainių
  • 150 g kondensuoto pieno
  • 80 g sviesto
  • 2 valg. š. mažesnio riebumo kakavos miltelių
  • saujelės džiovintų spanguolių, susmulkintų
  • saujelės sūdytų pistacijų, susmulkintų
  • kokosų drožlių, kakavos apvoliojimui
Gaminimas
  1. Sausainius rankomis gana smulkiai sutrupinti. Trupiniai turėtų būti smulkesni nei įprastam tinginiui.

  2. Sviestą ištirpinti. Jį ir kondensuotą pieną užpilti ant sausainių. Suberti pistacijas, spanguoles, viską gerai išmaišyti. Padėti į šaldytuvą apie 30 min.

  3. Kabinti su šaukštu ir rankomis formuoti nedidelius rutuliukus. Juos apvolioti kokosų drožlėse, kakavoje. Padėti į šaldytuvą bent keletai valandų, o geriausia per naktį.

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite