Burokėlių salotos su saldžiąja bulve ir feta

Burokėlių salotos
Dalintis:

Šios burokėlių salotos yra su saldžiąja bulve, feta, avinžirniais, gražgarstėmis bei graikiniais riešutais. Jos yra ganėtinai sočios, todėl gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas.

Burokėlius naudojau jau išvirtus. Juos perku prekybos centruose, nes reikia pripažinti, kad burokėliai verda ar kepa gana ilgai. Avinžirnius irgi pirkau jau išvirtus. Dažniausiai jie būna padėti daržovių skyriaus šaldytuve. Galima naudoti ir konservuotus avinžirnius.

Burokėlių ir saldžiosios bulvės turėtų būti daugmaž po lygiai. Šių salotų proporcijas ganėtinai lengva keisti. Galima naudoti mažiau avinžirnių ar daugiau fetos.

Saldžioji bulvė turėtų būti minkšta, bet išorė kiek apskrudusi, o burokėliai beveik nesuminkštės, bet išorė irgi kiek apskrus.

Man skaniausia šias burokėlių salotos apšlakstyti su alyvuogių aliejumi ir balzaminio acto pagardu/padažu.

Kaip pagaminti šias burokėlių salotas su saldžiąja bulve ir feta?

Saldžiąsias bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į pusę kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais.

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C su ventiliatoriumi apie 15 min. Tada į skardą sudėkite supjaustytus burokėlius, avinžirnius. Juos irgi apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos, pipirų. Kepkite dar apie 10 min.

Riešutus galite pakepinti sausoje keptuvėje. Į lėkštę sudėkite gražgarstes, burokėlius, saldžiąją bulvę, avinžirnius, uždėkite fetą, riešutus, petražoles. Apšlakstykite aliejumi ir balzaminio acto padažu. Viską išmaišykite. Daržoves galima patiekti tiek šiltas, tiek šaltas.

Kiti salotų receptai:

Ukrainietiški blynai su kefyru

Salotos su burokėliais ir feta

 

Burokėlių salotos su salžiąja bulve ir feta
Paruošimo laikas
10 mins
Gaminimo laikas
25 mins
 
Kiekis: 2 porcijos
Autorius: Skanauk su Aušra
Ingredientai
  • 2 vidutinio dydžio virtų burokėlių
  • 2 mažų saldžiųjų bulvių
  • 80 g fetos sūrio
  • 1 st. virtų ar konservuotų avinžirnių
  • kelių saujų gražgarstės
  • 2 valg. š. graikinių riešutų, stambiai sukapotų
  • saujelės šviežių petražolių, susmulkintų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • šlakelio balzaminio acto pagardo
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
  1. Saldžiąją bulvę supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sudėti į pusę kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Apšlakstyti aliejumi, apibarstyti druska, pipirais.

  2. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 C su ventiliatoriumi apie 15 min. Tada į skardą sudėti supjaustytus burokėlius, avinžirnius. Juos irgi apšlakstyti aliejumi, užberti druskos, pipirų. Kepti dar apie 10 min.

  3. Riešutus galima pakepinti sausoje keptuvėje.

  4. Į lėkštę sudėti gražgarstes, burokėlius, saldžiąją bulvę, avinžirnius, uždėti fetą, riešutus, petražoles. Apšlakstyti aliejumi ir balzaminio acto padažu. Viską išmaišyti. Daržoves galima patiekti tiek šiltas, tiek šaltas.

One Reply to “Burokėlių salotos su saldžiąja bulve ir feta”

  1. […] Burokėliai ir feta puikiai dera tarpusavyje – saldumas ir sūrumas sukuria nepakartojamą skonių kontrastą. Tad jeigu dar nesate atradę šio derinio, tikrai turite išandyti šias salotas. […]

Parašykite komentarą

Recipe Rating




Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite