Blynų receptai – mano mėgstamiausi ir ne kartą išbandyti

Blynų receptai
Dalintis:

Dažnas mano savaitgalio rytas prasideda nuo blynų kepimo. Esu jų išbandžiusi pačių įvairiausių: nuo įprastų iki sveikų, su pieno produktais ar be jų, su kvietiniais ar kokosų miltais. Šie blynų receptai yra ne kartą išbandyti, ištestuoti. Nors jie beveik visi su kvietiniais miltais, bet galite dalį miltų keisti avižiniais, kukurūzų, kokosų ar kitais miltais.

Nors visi blynų receptai yra daugiau ar mažiau panašūs: jie gaminami iš pieno produktų, kiaušinių, miltų, bet siūlau atrasti savo mėgiausius blynus, jeigu dar tokių neturite.

Keletas patarimų, kaip iškepti pačius skaniausius blynus:

  • Geriausia kepti blynus keptuvėje su nesvylančia danga. Juos galėsite kepti tik su šlakeliu aliejaus ar net be jo.
  • Jeigu norite, kad iškepę blynai neatvėstų, galite juos palaikyti apie 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Visi produktai turėtų būti kambario temperatūros. Prieš gaminimą juos kurį laiką palaikykite virtuvėje.
  • Kai nenoriu naudoti kvietinių miltų, vietoj jų naudoju avižinių ir kukurūzų miltų derinį. Taip pat galite kokius nors miltus maišyti su šaukštu kokosų miltų.

Blynų receptai: Amerikietiški blynai

Šie blyneliai yra gardūs ir ypač paprastai pagaminami. Gaminau juos su pasukomis, bet jas galima keisti kefyru. Dažniausiai šie blynai yra patiekiami su sviestu ir klevų sirupu. Žinoma, galima rinktis ir kitus variantus: patiekti su uogiene, jogurtu, vaisiais, uogomis. Blynų receptas yra šioje nuorodoje.

Amerikietiški blynai

Blynai su pudingu

Šie blynai su pudingu yra vieni mano mėgstamiausių. Juose jaučiasi pudingo skonis, o iškepę blynai būna minkšti ir purūs. Naudojant skirtingus pudingus, blynų skonis irgi bus kitoks. Galite naudoti įprastą arba baltyminį pudingą. Šių blynų receptas yra šioje nuorodoje.

Blynų receptai
Blynai su pudingu

Blynai su varške

Šie blynai primena varškėčius, bet jų gaminimas yra išties paprastas. Šie blynai būna ypač purūs ir minkšti. Geriausia naudoti birią, 9 proc. riebumo varškę. Receptas yra šioje nuorodoje.

Blynai su varške
Blynai su varške

Blynai su kefyru

Vieni skaniausių blynų, kurie visada pavyksta! Šie blynai niekada nenuvils. Galima gaminti tiek saldų, tiek nesaldų variantą. Skaniausia šiuos blynus patiekti su skysta uogiene. Jų receptas yra šioje nuorodoje.

Blynai su kefyru
Blynai su kefyru

Jogurtiniai blynai

Dar vienas blynų receptas – jogurtiniai blynai. Jeigu namie turite jogurto, galite pasigaminti šiuos gardžius blynelius. Dažniausiai blynus gaminu būtent su jogurtu, nes mano namie pieno ar kefyro galima rasti ne dažnai. Receptas yra šioje nuorodoje.

Blynai su jogurtu
Jogurtiniai blynai

Rikotos blyneliai

Šie rikotos blyneliai yra lengvai pagaminami. Svarbu juos kepti ant neaukštos temperatūros ir kiek ilgiau, nei paprastus blynus. Į tešlą galima įtarkuoti citrinos žievelės, įspausti citrinos sulčių. Receptas yra šioje nuorodoje.

Rikotos blyneliai
Rikotos blyneliai

Ukrainietiški blynai su kefyru

Tradiciniai ukrainietiški blynai su kefyru „oladky“ – be galo gardūs, minkšti ir purūs. Kaip puikiai žinome, ukrainietiški patiekalai yra labai skanūs, tad šie blyneliai tikrai nėra išimtis. Receptas yra šioje nuorodoje.

Ukrainietiški blynai su kefyru
Ukrainietiški blynai su kefyru

Blynai su varške ir bananais

Šie blynai su varške ir bananais yra beveik varškėčiai. Juos gaminau su baltais speltų miltais, o visas saldumas – iš banano. Galėčiau juos įvardinti kaip tinginių varškėčius. Jų skonis galima sakyti kaip tikrų varškėčių. Receptas yra šioje nuorodoje.

Blynai su varške ir bananais
Blynai su varške ir bananais

Bananiniai avižinių dribsnių blynai

Šie blynai yra sveikesni, nes naudojami avižiniai dribsniai, o bananas suteikia natūralaus saldumo. Jiems pagaminti prireiks maisto procesoriaus ar kokteilinės, nes visus ingredientus reikia sutrinti. Receptas yra šioje nuorodoje.

Bananiniai avižinių dribsnių blynai
Bananiniai avižinių dribsnių blynai

Suomiški blynai orkaitėje

Suomiški blynai (suom. pannukakku) – yra kepami orkaitėje. Pats gaminimas yra visiškai paprastas. Tereikia užmaišyti blynų tešlą. Ją palikti pusvalandžiui pastovėti. O tada supilti į gilesnį orkaitės padėklą ir kepti apie 30 min. Tinka visiškiems tinginiams, kurie nori blynų, bet nenori ilgai stovėti prie keptuvės. Receptas yra šioje nuorodoje.

Suomiški blynai orkaitėje
Suomiški blynai orkaitėje

Parašykite komentarą

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite